טרנד תיירותי חדש - קולינריה בטבע | ברי צרפתי


טרנד תיירותי חדש - קולינריה בטבע | ברי צרפתיהקולינריה – אומנות הבישול והאכילה – היא ענף של הגסטרונומיה החובקת את מכלול קשרי הגומלין שבין האדם, קיבתו ומזונו. ראשיתה של הקולינריה משעה שחדלה האכילה להיות כורח הישרדותי בלבד ונועדה אף לשם ההנאה. בניגוד ל"אכילה הישרדותית" הממתמצית בכמות המזון ובמידת השובע, מדגישה הקולינריה את הטעמים, המראות והניחוחות. בתקופות קודמות הייתה הקולינריה זכות-יתר השמורה לבני-אצולה בלבד;  פריבילגיה של מתי-מעט. אך בימינו, עם התפתחות המסחר והתעשייה, ובעקבות העלייה הכללית ברמת החיים, נעשתה הקולינריה עממית ונגישה ודומה שהיא נחלת הכלל.
יועץ קולינרי הוא איש מקצוע בתחום המזון, היוצר תפריטים יעודיים לקהל מסוים או לאירוע ספציפי, וזאת באמצעות ניסיונו המקצועי, חושיו הקולינריים ואופנות המזון העדכניות. ליועץ הקולינרי נועד עוד תפקיד אחראי ורב-חשיבות: גיבוש קונספט של ארוחה. נדרש ניסיון רב לשם כך. היועץ הקולינרי מעצב ומנסח את המנות בתפריט ומנחה את הצוות המקצועי במטבח, לשם יצירת חוויה קולינרית בהתאם לקונספט שנבחר.

אחד התחומים המתפתחים ביותר של הקולינריה בענפי האירוח הוא הספקת שירותי קייטרינג (הסעדה) בטבע, כלומר "בתנאי שטח". שירותי קייטרינג למיניהם, באולמות, בגני אירועים, במסעדות ובבתי קפה מוכרים לנו היטב, אך לעתים מתעורר רצון להפיק אירוע באווירה שונה, צעירה ורעננה. קייטרינג "בתנאי שטח" הוא פתרון מושלם לכך! מדובר בהתנתקות מהמולת היומיום ומשגרת החיים, ומשגרת החיים הקולינריים בכלל זה... אמנם, אין בכך משום תגלית, שכן הבישול "בתנאי שטח" היה חיזיון נפרץ כבר בימי קדם, אך "אירועים בשטח" או "אירועים בטבע" מושכים את ליבם של בני-ימינו, אולי כתשליל (נגטיב) של הקידמה והמודרנה ההיפר-אקטיביים. אירועים אלה יפים בעיקר לעונות האביב והקיץ, אך הם אפשריים גם בימים יפים של החורף הישראלי. חשוב להקדיש מחשבה למזג האוויר, קודם כל, ומעבר לכך גם לזרימת האורחים אל האירוע וממנו, לנוחות האורחים באירוע עצמו ובהגעתם לאתר האירוע. מבחינה קולינרית, "אירועים בשטח" עשויים להיות מרהיבים, אך עלולים גם לערום קשיים בפנינו.
יש לבחור מראש את סגנון ההגשה: דוכנים, מזנונים להגשה עצמית או הגשה ע"י מלצרים. יתכן גם שילוב סגנונות. בהתאם לסגנון ההגשה ייבחרו התפריט ומרכיביו: מנות עיקריות, תוספות, סלטים, קינוחים ושתייה. חשוב לזכור כי באירועים "בתנאי שטח" יש לתת את הדעת לכלי ההגשה ולכלי האוכל.  

בבחירת התפריט לאירוע בכלל, ולאירוע "בתנאי שטח" בפרט, מומלץ להיוועץ ביועץ קולינרי שיעזור לבחור את סוגי המנות על-פי התאמתן לסגנון ההגשה ולסגנון האירוע בכלל. קייטרינג מקצועי וערוך  היטב "בתנאי שטח" עשוי להיות מתכון לאירוע מהנה ויוצא דופן מכל הבחינות. הבילוי בחיק הטבע,    הוא כשלעצמו, משרה אווירה אחרת ומיוחדת על האורחים, ורב הסיכוי שהאירוע ייחרט בזכרונם כ"הפנינג"  שונה וייחודי. לאחר קביעת מועד האירוע מומלץ לבחור מבין כמה אתרים חלופיים "בשטח",
בהתאם לסוג האירוע, לקהל היעד וכמובן...לתקציב. יש לבחון ולתכנן היטב את כל שלבי ההפקה ("הלוגיסטיקה") של האירוע באתר שנבחר, הן מצד המארגנים והן מבחינת האורחים (נגישות לכלי-רכב ולהליכה ברגל , מקומות חנייה, תוואי הליכה, קירוי במידת הצורך, אספקת אנרגיה, אחסון, קירור, הקפאה ועוד), וכמובן – לכמת ולחשב היטב את מכלול עלויות ההפקה והתאמתן לתקציב.  
חשוב ביותר לבחור בקפידה את ספק שירותי ההסעדה לאירוע בטבע ("בתנאי שטח"), שכן הצלחת האירוע תלויה במידה רבה מאוד בטיבו של הקייטרינג "המזין" את האירוע. בהצלחה!   

ברי צרפתי ~ שיווק יוזמות תיירותיות ~ 054-4499685.